شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳

جهانگيري:

تسهيل دسترسي به اينترنت و افزايش پهناي باند الزام توسعه کشور است

جهانگيري

شنبه ۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹:۰۰


معاون اول رييس جمهور گفت: در دنياي کنوني براي اصلاح هر بندي و کوتاه کردن هر مسيري اعم از اصلاح نظام اداري و رفت نواقص بروکراسي و گسترش خدمات فني و اجتماعي و يا حتي مبارزه هوشمند با فساد در زمينه‌هاي مختلف علمي و فرهنگي واجب است از قابليت‌هاي فناوري‌هاي جديدي از جمله اينترنت استفاده کرد.

وايمکس نيوز- اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور در همايش بين‌المللي اينترنت، پيشران توسعه اقتصادي با تأکيد بر اين‌که دولت به سهم خود از دستاورد فناوري اطلاعات و ارتباطات در پيشبرد برنامه‌هاي توسعه و رسيدن اهداف سند چشم‌انداز بيست ساله کشور بهره مناسب را خواهد برد، اظهار کرد: همگان مي‌دانند که ورود به عصر ارتباطات که عصر دانايي عصر امروز عصر جابجايي ثروت، قدرت و منزلت و عصر کاهش فاصله‌ها است که متکي به انقلابي است که در فناوري ارتباطات و اطلاعات رخ داده است. امروز انقلاب ارتباطات بر اساس اطلاعات جهان را دگرگون کرده است.

معاون اول رئيس جمهور با تأکيد بر اين‌که سازوکارها و پيامدهاي ورود به عرصه اطلاعات را نبايد محدود به فناوري کنيم، خاطرنشان کرد: امروز اقتصاد، اشتغال،‌ سياست، مديريت، دانش ، هنر، زبان، فرهنگ، باورها، عادات، آداب و حتي زندگي روزمره بشر تحت تأثير اين پديده جديد قرار گرفته است. در واقع در مقابل اين پديده نه مي‌توان و نه بايد منفعل بود و کنار نشست و نه مي‌توان و نه بايد در برابر آن غيرمنعطف بود. بلکه بايد قدرت انتخاب داشت و به موقع از اين فناوري براي ارتقاي ظرفيت‌هاي مادي و معنوي توسعه بهره گرفت.

جهانگيري ادامه داد: فناوري اطلاعات و ارتباطات مانند هر پديده جديدي هم فرصت و هم تهديد بوجود مي‌آورد. اين موضوع به آن بستگي دارد که ما از کدام زاويه به اين موضوع نگاه کنيم و از کدام جهت با آن مواجه شويم، براي خود فرصت خلق کنيم يا تهديد.

وي اظهار کرد: من متأسفم که بايد بيشترين و بهترين بهره‌ها را از اين فناوري براي تحول در اقتصاد، کارآفريني، سالم‌سازي جريان آزاد اطلاعات و تقويت شبکه‌هاي اجتماعي ببريم عده‌اي دامنه آن را محدود مي‌بينند و گمان مي‌کنند که مي‌توانند با بستن و تنگ کردن فضاي دسترسي شهروندان درب را به روي دنياي جديد ببندند.

جهانگيري با تاکيد بر اينکه دولت تدبير و اميد دنياي ارتباطات و اطلاعات، فضاي مجازي و اينترنت را نشانه‌هاي تحول در جهان کنوني مي‌داند نه صرفا عوامل تهديد، خاطرنشان کرد: ما که توسعه ايران اسلامي و رفاه مردم کشورمان را هدف‌گذاري کرده‌ايم به هيچ وجه نمي‌توانيم چشم بر روي ابزار ارتباطي ببنديم. چرا که تجربه کشورهاي توسعه يافته نشان مي دهد تنها هدف‌گذاري درست و برنامه‌ريزي صحيحي در زمينه فن‌آوري اطلاعات است باعث مي‌شود که کشور در همه زمينه‌ها ارتقا پيدا کند.

وي اضافه کرد: در دنياي کنوني براي اصلاح هر بندي و کوتاه کردن هر مسيري از اصلاح نظام اداري و رفت نواقص بروکراسي و گسترش خدمات فني و اجتماعي و يا حتي مبارزه هوشمند با فساد در زمينه‌هاي مختلف علمي و فرهنگي واجب است از قابليت‌هاي فناوري‌هاي جديدي از جمله اينترنت استفاده کرد.

معاون رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه توسعه اقتصادي، اجتماعي، علمي و سياسي ارتباط وسيعي با توسعه فن‌آوري اطالعات و ارتباطات درارد اظهار کرد: اينترنت به راستي پيشران توسعه کشور است اما براي اين‌که فن‌آوري نوين ارتباطي بتواند نقش موثر خود را در توسعه کشور ايفا کند به انديشه و درک علمي، برنامه‌ريزي جامع و عزمي جدي و همگاني نيازمند هستيم.

وي با بيان اين‌کهخ اين موضوع منحصر به فن‌آوري و محدود به وزارت اطلعات و ارتباطات و صرفا بر دوش دولت نيست، گفت: بايد نسبت به ابعاد مختلف اين موضوع مسئوليت‌هاي نظام و نسبت به تعامل دولت با نهادهاي مدني و بيش از پيش توجه و از پتانسيل نهفته در همه اين مجموعه‌ها استفاده شود.

جهانگيري با بيان اين‌که سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها بايد توجه جدي به نقش‌هاي جديد فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات در مواجهه با جامعه واقع شوند، گفت: نهادها بايد تلاش کنند همپاي وزارت ارتباطات در توسعه زيرساخت‌هاي فن‌آوري‌هاي جديد و در ايجاد ظرفيت‌هاي اجرايي توسعه فراواني داشته باشند.

معاون اول رئيس جمهور در ادامه با بيان اين‌که ما در دولت يازدهم مصمم هستيم اين حوزه‌ها را با شتاب و تمهيد بيشتري پيش ببريم، گفت: توسعه خدمات دولت الکترونيک و ارتقاي شاخص‌هاي بين‌المللي به عنوان اهداف برنامه پنجم توسعه، توسعه اشغال و کارآفريني، توسعه شبکه مدارس و شبکه علمي کشور و همچنين شبکه سلامت از جمله برنامه‌هايي است که بايد با سرعت بيشتري در کشور پيگيري شود.

جهانگيري مبارزه با مفاسد اقتصادي و اجرايي را از جمله تأکيدات دولت برشمرد و تصريح کرد: دولت بر مبارزه مبنايي با فساد مصمم است شفافيت، اطلاع رساني، نظارت و اصلاح ساختارهاي از جمله تأکيدات نظام است. چرا که همان‌گونه که امروز فساد چهره سيستمي بعه خود گرفته است و با توسل به شيوه‌هاي نوين پنهان‌کاري و بافرار از قانون و با استفاده از رانت و امتيازات ويژه انجام مي‌شود پيشگيري و مقابله با آن بايد به صورت سيستمي، هوشمند و مدرن صورت بگيرد.

وي با اشاره به طرح توسعه دولت الکترونيک، خاطرنشان کرد: توسعه دولت الکترونيک جداي از اين‌که خدمت‌رساني به مردم را بهبود مي‌بخشد و دسترسي به حقوق شهروندي را آسان مي‌کند موجب ايجاد شفافيت، امکان نظارت همگاني بر عملکردها ميشود.

معاون اول رئيس جمهور با بيان اين‌که دولت تدبير و اميد تا کنون در اين زمينه موفق شده است با راه‌اندازي پورتال ارزي، فاز اول سامانه گمرکي و طرح جامع مالياتي ميزان انحراف و سوءاستفاده و ارتباطات خلاف را به ميزان قابل توجهي کاهش دهد، خاطرنشان کرد: توسعه کاربرد فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات در زمينه‌هاي جديد اداري و اجرايي با اولويت پيش خواهد رفت.

وي با اشاره به آغاز هفته فن‌آوري ارتباطات و اطلعات فارسي زبانان اظهار کرد: خوشحالم که امروز مسأله مهم زبان فارسي در فضاي مجازي مورد توجه قرار گرفته است. چرا که زبان فارسي قابليت‌هاي فراواني دارد که بايد توجه به گسترش آن مورد توجه قرار بگيرد.

جهانگيري با بيان اين‌که اين روزها به دليل وجود فضاي مجازي سطح دسترسي به اطلاعات و دانش بسيار افزايش يافته است، خاطرنشان کرد: جامعه شبکه انحصاري آموزش و پژوهش، دانشگاه، راديو و تلويزيون و رسانه‌هاي مکتوب را شکسته و باعث شده اخبار، اطلاعات و دانش با سرعت در اختيار مردم قرار بگيرد.

وي با بيان اين‌ که در دولت يازدهم موضوع فيلترينگ ضابطه مند شده است تصريح کرد: خوشخبتانه در دولت يازدهم از مسدود کردن بي‌دليل سايت‌ها جلوگيري شده است البته هنوز ما از اقدامات انجام شده راضي نيستيم و همان‌طور که رئيس جمهور نيز اشاره کرده‌اند سرعت اينترنت، پهناي باند و ضوابط موجود را عقب‌تر از نيازهاي جامعه مي‌دانيم.

جهانگيري در ادامه خاطرنشان کرد: دولت هنوز بر اين اعتقاد است که تا جايي که اين شبکه‌ها عملا موجب زيان اخلاقي و فرهنگي کشور نشوند نبايد به محدوديت آنها دست زد. اين رويکرد در ادامه کار دولت نيز ادامه خواهد داشت.

وي همچنين خاطرنشان کرد: ما تلاش مي‌کنيم که قوانين و مقررات متناسب با موقعيت‌ها را به جاي سليقه‌ها بنشانيم و با تلاش براي کاهش آسيب‌ها و مخاطرات، جنبه‌هاي مثبت شبکه‌هاي اجتماعي را تقويت کنيم و از دستاوردهاي تکنولوژي نهايت استفاده را ببريم.

معاون اول رئيس جمهور با تأکيد بر اين‌ که ما همواره دغدغه‌هاي ديني و اخلاقي داشته و داريم اظهار کرد: ما معتقديم اين دغدغه‌ها و حساسيت‌ها تنها مخصوص ما نيست بلکه متدينين و مسلمانان در همه جاي جهان بر اين موضوع حساسند و براي اين حساسيت‌ها قواعد اخلاقي، ديني و حقوقي تدوين کرده‌اند.

وي با تأکيد بر اين‌که تسهيل دسترسي به اينترنت، افزايش پهناي باند و بهبود سرعت اينترنت از الزاماتي است که براي توسعه کشور، توسعه اداري و کاهش مشکلات پيشنهاد مي‌شود، اظهار کرد: در شرايطي که ما از مشکلات شهري بسياري رنج مي‌بريم و آلودگي هوا مردم را آزار مي‌دهد چرا نبايد از امکانات استفاده کنيم تا به حضور فيزيکي در سطح شهر کاهش نيابد.

جهانگيري با بيان اين‌که يکي از دلايل اين موضوع اين است که ادارات و سازمان‌هاي ما هنوز از نظر الکترونيکي مجهز نشده‌اند، اظهار کرد: دليل ديگر اين است که ضريب نفوذ اينترنت در کشور ما بالا نبوده و آنهايي هم که دسترسي دارند اين اطمينان را ندارند که کارشان راه بيفتد.

وي همچنين تصريح کرد: ما بايد شرايطي را فراهم کنيم که شهروندان بدانند حضور فيزيکي در ادارات ضروري نيست.

معاون اول رئيس جمهور همچنين تصريح کرد: من از مجموعه وزارات ارتباطات انتظار دارم که شرايط را به گونه‌اي فراهم کنند که تا پايان کار دولت يازدهم که جهش خوبي در زمينه استفاده از اينترنت فراهم آمده باشد. در واقع ما بايد به سمتي حرکت کنيم که استفاده از اينترنت براي ما زندگي بهتري فراهم کند و سختي‌هاي زندگي را کاهش و کسب و کار را رونق بخشد.

جهانگيري در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با تأکيد بر اين‌که دولت بايد به وظايف قانوني خود عمل کند، اظهار کرد: دولت قانون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات را که در سال 85 در مجمع تشخيص مصلحت نظام به تصويب رسيده است حق قانوني شهروندان مي‌داند و آن را به اجرا درخواهد آورد.

منبع:ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو